• 0
 ≫ 

Grad veličine lešnika posebno pogodio Kozelj: Najveću štetu trpe maline i šljive

 ≫ 

Prema nezvaničnim informacijama, protivgradni strelci su dejstvovali i na taj način sprečeno je da bude pričinjena još veća materijalna šteta

  • 0

Obilne padavine koje su se sručile na Gornji Milanovac i Ljig, izazvale su bujice od kojih su stradali usevi, ali i putevi. Deo opštine Ljig pogođen je jakim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom juče oko 17 časova.

Voćari se već nedeljama bore sa nestabilnim vremenom za ovo doba godine, a jako nevreme - praćeno kišom i krupnim gradom - pogodilo je nekoliko sela na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Prema rečima meštana, najveću štetu pretrpeli su poljoprivredni usevi.

U aprilu, kasnijih dana, pisali smo da se rane sorte kajsije neće se brati, jer je mraz tada desetkovao rod, a hladno vreme generalno utiče i na aktivnost pčela. Nikola Jaćimović, predsednik MZ Dragolj, kaže da je nevreme potrajalo oko dvadeset minuta, te da je u nekim delovima formiran pokrivač od grada od 10-ak cm.

- Najveća šteta pričinjena je u delovima Dragoljsko brdo i na potezu Kačer. Najviše su stradale šljive, maline, pešenica i detelina - kaže on, a meštani dodaju da je grad bio veličine lešnika.

Prema nezvaničnim informacijama, protivgradni strelci su dejstvovali i na taj način sprečeno je da bude pričinjena još veća materijalna šteta.

Letina i voće uništeni su u selu Kozelj, koje je u ovom nevremenu pretrpelo njaveću štetu. Jako nevreme juče popodne zabeleženo je i u Topoli. Najveća šteta pričinjena je u selima Šatornja, Vinča, Blaznava, Trnava.

Video: Ko je štitio Srbiju od grada i nepogoda pre protivgradnih raketa?

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>