• 0

Nedimović o značaju protivgradne zaštite: "U petak ispaljeno 1.000 raketa, osiguranje jedina opcija"

Brzom reakcijom protivgradnih centara sprečena veća šteta

  • 0
protivgradna zaštita

Foto: Freepik

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, obišao je sela i atare na području opštine Ruma, koje je u petak pogodilo jako nevremene.

Tom prilikom je istakao da je brzom reakcijom automatskih radarskih centara sprečena šteta većih razmera, kao i da takve situacije pokazuju koliko je važno da poljoprivrednici osiguravaju svoje useve.

Ministar je sa predsednikom opštine Ruma, Slađanom Mančićem, posetio i protivgradnu stanicu u Klenku i naglasio da jedino automatska protivgradna zaštita i osiguranje useva zajedno mogu da daju prave rezultate.

- Zbog klimatskih promena ovo stalno možemo da očekujemo i zato su građene automatske protivgradne stanice. Kombinacija automatske protivgradne zaštite i osiguranje useva daju jedini pravi rezultat - rekao je Nedimović.

Predsednik opštine Ruma, Slađan Mančić, kaže da je nevreme koje je pogodilo u petak tu opštinu nauk za poljoprivrednike da osiguraju useve i apelovao na njih da u što većoj meri uvedu takvu praksu.

- Iz godine u godinu motivišemo poljoprivrednike i proizvođače da osiguraju useve, jer jedino osiguravajuće kuće mogu da im pomognu i plate štetu pod uslovom da imaju osiguranje - naveo je i naglasio da država daje značajne subvencije za osiguranje useva, kao i da lokalna samouprava daje dodatne subvencije, čak i za one koji nisu registrovani kao poljoprivredna gazdinstva.

U nevremenu koje je u petak u dva navrata pogodilo opštinu Ruma, pre svega Klenak, Putince i Donje Petrovce, delovale su protivgradne stanice radarskog centra Fruška Gora i iz Valjeva. Prema rečima Nedimovića, u petak je u Srbiji ispaljeno skoro 1.000 raketa, što je više od polugodišnjeg proseka.

Video: Šuma svetska, a naša raste na padinama Ovčara kod Čačka: Stefan je napravio svoju fabriku kiseonika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>