• 1

Nectar ustupa tresače višanja za berbu: Nastavljamo podršku voćarima

Nectar je posvećen razvoju voćarstva, kroz zaokružen proces proizvodnje i saradnju sa 10.000 farmera kroz kooperacije, a 1.300 farmera direktno kroz i predfinansiranje u sadnicama i opremi

  • 1
Nectar Foto: Nectar Grupa

Pred sezonu berbe Nectar grupa investirala je u nabavku dva proefesionalna tresača za branje višanja koje ustupa na koriščenje voćarima sa teritorije Opštine Vladičin Han da bi se smanjio trošak proizvodnje, odosno trošak ručnog branja koji je visok. Ovo je još jedna u nizu inicijativa Nectar grupe u cilju pružanja konkretne podrške voćarima ovog puta kroz smanjenje troškova proizvodnje.

- Želimo da pomognemo voćarima u ovom kraju i da kroz ustupanje na korišćenje novih tresača za branje višanja imaju konkretan efekat u smanjenju troškova proizvodnje i budu održivi. Novi tresači su već krenuli sa radom a očekujemo da efekat ove investicije bude realizovan u punom obimu u godinama pred nama a mi nastavljamo posvećenost konstantnom razvoju poljoprivrede u Srbiji - istakao je Vladimir Jovanović, direktor nabavke Nectar grupe ovim povodom.

Nectar Foto: Nectar Grupa

Opština Vladičin Han pozdravlja ovakve inicijative i trudi se da podrži ali i preduzme aktivnosti koje će doprineti održivom razvoju lokalne zajednice, i imati pozitivan efekat na poboljšanje uslova života i rada poljoprivrednika na teritoriji opštine Vladičin Han, izjavio je Goran Mladnovic, Predsednik Opstine Vladicin Han.

Nectar je posvećen razvoju voćarstva, kroz zaokružen proces proizvodnje i saradnju sa 10.000 farmera kroz kooperacije, a 1.300 farmera direktno kroz i predfinansiranje u sadnicama i opremi. Otkupljuje kontinentalno voće sa teritorije cele Srbije, a posebno je posvećen razvoju juga Srbije kroz prisustvo u Vladičinom Hanu, Surdulici, Leskovcu, Merošini. Nectar je početkom 2021. godine započeo proces digitalizacije poljoprivrednog lanca snabdevanja kroz kreiranje posebne aplikacije i digitalne baze podataka ‘NECTAR HEKTAR’, koja ima višestruki nacionalni značaj u domenu približavanja svih prednosti koje digitalizacija donosi farmerima, unapređenja komunikacije i modernizacije procesa.

Nectar Foto: Nectar Grupa

(Telegraf.rs/promo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đ

    8. jul 2021 | 23:29

    Daj pravu cenu,a mi ćemo sami da kupimo tresače.A i taj narod juga trebao bi neke stvari da nauči od malinara iz Arilja.Šta se radi kad je cena mizerna.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>