• 1
 ≫ 

Na kom nivou su trenutno cene pšenice, kukuruza i soje?

 ≫ 

Ugovori za pšenicu su zaključivani po 21,5 dinara za kilogram bez PDV-a

  • 1
Soja Žitarica

Foto:Pixabay

Prošle nedelje nije bilo značajnijih cenovnih oscilacija kukuruza i soje, a krajem nedelje potražnja za pšenicom je bila po višim cenama, navodi se u nedeljnom izveštaj novosadske Produktne berze.

Ugovori za pšenicu su zaključivani po 21,5 dinara za kilogram bez PDV-a, a krajem nedelje tražnja za hlebnim zrnom je bila oko 23 din/kg.

Za robu dovezenu u luku potražnja je bila na nivou od 23,5 din/kg bez PDV-a.

Trgovanje kukuruzom početkom prošle nedelje bilo je na nivou od 24,4 dinara po kilogramu bez PDV-a, a tokom sedmice kukuruz je imao negativan trend..

Soja se zadržala na istom nivou cena, pa je sojino zrno trgovano u uskom cenovnom rasponu od 70,3 do 70,5 dinara za kilogram bez PDV-a. Stočni ječam je trgovan po jedinstvenoj ceni od 20,5 dinara za kilogram bez PDV-a.

Ukupan promet realizovan preko Produktne berze za nedelju dana iznosio je 2.195 tona, čija je finansijska vrednost bila 61,8 dinara. Količinski obim prometa je manji za 18,7 procenata, dok je finansijski promet niži za 15,97 posto.

Video: Šta se više isplati ove jeseni? Spremati zimnicu kod kuće ili kupiti upakovane flaše i tegle

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas severa

    17. avgust 2021 | 10:02

    Zna se kako idu cene kod nas.Suncokret je sledeci za branje,juce je otkupna cena bila 66din a danas je vec 58din.Kukuruz je polako poceo da pada.Poljoprivrednici,velika vecina,nije u mogucnosti da lageruje i ceka cenu.Posle berbe cene krecu u nedogled i tako profitiraju otkupljivaci.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>