Klanice uskoro gube smisao? Kravlje meso iz epruvete pravo iz laboratorije do tanjira
Da li ćemo ubuduće jesti meso iz epruvete? Sudeći po rezultatima japanskih laboranata, sve smo bliži tom momentu.
Članovi ekipe sa univerziteta u Osaki su uspeli da proizvedu strukturu najsličniju kravljem mesu. Uzimali su uzorke mišićnih vlakana, masti i krvnih sudova, te su se potrudili da sve te tri kompomente objedine u strukturu identičnu mesu autohotone japanske vrste govečeta.
Delikatesi od japanskih krava su izuzetno skupi u mnogim gala restoranima širom sveta. Kilogram ovakvog mesa košta može dostići cenu od čak 260 eura.
Cilj poduhvata naučnika jeste sprečavanje ubijanja cele životinje zarad nekoliko grama mesa u tanjiru, kao i smanjenje potrošnje ugljen dioksida.
Kako je izgledao proces pravljenja kravljeg mesa u laboratoriji, pogledajte u videu na početku teksta.
Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima
(Telegraf.rs)
Video: Er Srbija leti direktno do Šangaja: Prvi let za Kinu iz Beograda
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Radovan
Navali narode. Buduca hrana za siromasne. Samo prvo ce da zabrane ljudima da imaju svoju stoku, da bilo sta uzgajaju itd
Podelite komentar
Bg
To samo znaci da ce pravo meso biti mnogo skuplje i klanice ce tek onda praviti pare. Pogrešili ste naslov...
Podelite komentar
To sve znaci
Da nije teorija zavere nego ziva istina. Ajmo marode da jedem plastiku iz laboratorije!
Podelite komentar