• 3
 ≫ 

Jelena je uzela od države 1,17 miliona dinara: Sad kupuje kuću u Staparima

 ≫ 

1,2 miliona dinara je maksimalan iznos za jednu kuću

  • 3
Stari Grad Užice

Foto: RINA

U Užicu je potpisan prvi ugovor o kupovini seoske kuće sa okućnicom, uz podršku Ministarstva za brigu o selu, objavljeno je na gradskom sajtu.

Ovim ugovorom je Jelena Ilić ostvarila pravo na kupovinu seoske kuće uz podršku Ministarstva za brigu o selu a reč je o bespovratnim sredstvima od 1,17 miliona dinara.

"U pitanju je kuća u mesnoj zajednici Stapari gde suprug Vladimir i ja već imamo poljoprivredno zemljište tako da je naša priča sada zaokružena. Trebalo je prikupiti dosta dokumentacije ali smo uz ogromnu pomoć lokalne samouprave i njenih službenika uspeli da prikupimo sve što je neophodno i da predamo na vreme", rekla je Jelena.

Ugovor je u ime grada potpisala gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Ističući zadovoljstvo prvim potpisanim ugovorom na teritoriji Užica uz podršku Ministarstva za brigu o selu, izrazila je i žaljenje što ovih ugovora nema više i navela da je sigurna da će ih u narednom periodu biti, s obzirom na interesovanje koje su mladi bračni parovi pokazali za ovaj program.

Njime je predviđe dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina, za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Srbiji.

Vladinom uredbom je predviđeno 1,2 miliona dinara kao maksimalan iznos za jednu kuću.

Video: Najskuplja papričica na svetu: Početna cena po kilogramu 23.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    13. novembar 2021 | 10:58

    Pa stvar je valjda da se daju pare da se kupe kuće u pograničnim mestima kao sto su Kursumlija da nebi se ispraznilo to podrucje koje je na samoj granici sa kosovom i tako sačuvao taj deo Srbije koji je prebogat ima 3 reke 3 banje prolom voda djavolja varos i najveća je opstina po prostranstvu u Srbiji na to treba država da napravi plan i to sto pre

  • Goga

    13. novembar 2021 | 13:20

    U BG kuću kupi..

  • Zvezdana

    18. novembar 2021 | 16:56

    Ja sam nasla kucu u okolini Mladenovca I zvala da pitam I rekli su mi da nije poenta da bude u blizini Bg I naravno nista od toga☹️ a samohrana sam majka troje dece I jedno dete je epilepticar I moram biti u okolini Bg jer se leci tu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>