• 0
 ≫ 

Inovativna obuka za naše poljoprivrednike: Najavljeni centri za najsavremenije tehnologije

 ≫ 

Projekat predstavlja moderan transfer znanja u narednih deset godina

  • 0
Ministarstvo poljoprivrede Foto: Ministarstvo poljoprivrede

U naredna tri meseca u Srbiji će biti izgrađeno nekoliko Centara izuzetnosti u kojima će poljoprivrednici moći da se obuče za primenu najsavremenijih tehnologija u agraru.

To je dogovoreno na današnjem sastanku ministra poljoprivrede, Branislava Nedimovića, i direktora Agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Galita Pelega, koja je nadležna za promociju savremenih tehnologija, u prisustvu izraelskog ambasadora Jahela Vilana.

U centrima će biti instalirane najsavremenije tehnologije koje se koriste u poljoprivredi i to od oblasti povrtarstva, pa sve do korišćenja najnovijih robota i dronova.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, projekat predstavlja moderan transfer znanja u narednih deset godina. Izrael je lider u toj oblasti i predstavlja vrh u proizvodnji i primeni savremenih tehnologija, navedeno je u saopštenju.

Podsećamo vas i na uvođenje portala eAgrar, čijim uspostavljanjem će se ubrzati vreme obrade zahteva za subvencije, poboljšati upravljanje isplatama subvencija i omogućiti poljoprivrednicima da na svom pametnom telefonu ili računaru jednostavnim unošenjem identifikacionog broja - u svakom trenutku provere u kojoj fazi obrade se nalazi njihov zahtev, bez odlaska na šalter ili pozivanja kol centra.

Video: Vešti Esmanini prsti izatkaju ćilim za mesec dana: Kaže da je Džana njena naslednica

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>