• 0
 ≫ 

Kako čizkejk bez krem sira? Kupci u panici, a nema ga "ni za lek": Firma našla rešenje

 ≫ 

Svaki proizvođač krem sira u SAD se već borio da održi adekvatnu ponudu zbog pandemije, a onda su usledili i sajber napadi...

  • 0
Čizkejk pomorandža Foto: Shutterstock

Ove godine hakeri su u SAD pokrenuli sajber napade na cevovode, trajektne brodove, pogone za pakovanje mesa, pa čak i na policijske uprave. A sada su došli i po krem sir.

U oktobru je sajber napad na najvećeg američkog proizvođača sira doprineo nestašici krem sira u celoj zemlji, neposredno pre praznika, izvestio je Blumberg. Time su ugroženi delikatesi za milione.

Njujorška agencija je takođe prenela da je napad bio usmeren na fabrike i distributivne centre.

Kao rezultat toga, kompanija "Schreiber Foods", sa sedištem u Viskonsinu, nije bila u mogućnosti da u potpunosti radi nekoliko dana - baš u trenutku kada je krenuo period najveće gužve, pre Dana zahvalnosti, Hanuke i božićnih praznika.

Ova firma je jedan od najvećih trgovaca mlečnim proizvodima u zemlji, uključujući kriške sira, jogurt i kao najvažniji - krem sir, sa godišnjom prodajom vrednom više od 5 milijardi dolara. Napad je samo pogoršao već postojeće probleme.

"Schreiber Foods" je rekao da se svaki proizvođač krem sira već bori da održi adekvatnu ponudu. Čak i pre sajber napada i vrhunca potražnje tokom praznika, proizvođači su se borili da odgovore na zahteve, zbog nedostatka radne snage i prekida u lancima snabdevanja, a vezano za sirovine, pakovanje i transport.

Krem sir nije kao neka druga roba koja se može skladištiti, piše CNN. Niko ga ne drži pri ruci, a sigurno ne postoji strateška rezerva za krem sir, kao što postoji za ulje u Sjedinjenim Državama i javorov sirup u Kanadi.

krem sir, sendvič povrće, vegetarijanski, veganski Foto: Shutterstock

Pomenuta kompanija, ipak, kaže kako očekuje da će nedostatak biti kratkog trajanja. Ali, biće potrebno "malo više vremena" da se reši problem.

Prošle godine je potražnja za krem sirom skočila za 18 odsto u odnosu na 2019, pošto je više ljudi spremalo hranu kod kuće tokom zatvaranja. Nestašica krem sira je naterala restorane i dobavljače da postanu kreativni.

Na primer, Kraft (KHC), koji stoji iza čuvenog Philadelphia sira, nedavno je rekao da će "nadoknaditi troškove" nekim kupcima koji kupe drugi proizvod - kao zamenu za krem sir, ako ga ne pronađu - u želji da tokom praznika naprave čizkejk.

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>