• 0

Srpski privrednici na sajmu "Gulfood" u Dubaiju: Ove godine 4.000 izlagača iz sveta

Ove godine registrovano je 4.000 izlagača iz 120 zemalja sveta

  • 0
Hrana poljoprivreda organska zdrava povrće uzgoj proizvodnja Foto: Shutterstock

Proizvodni i izvozni kapaciteti petnaest srpskih kompanija biće predstavljeno na regionalnom sajmu prehrambene industrije "Gulfood" od 13. do 17. februara u Dubaiju, saopštila je Privredna komora Srbije.

Na sajmu će se predstaviti Master fruits, Tisa Tisa Coop, Cman, Yumis, Zdravo organic, BMN Malinas, ITN Grupa, Budimka, Damar Confit, Frukt kompani Mlekara Šabac, Tropic trejd, ,Mlekara Ub i Mirax agrar.

Posetioci sajma „Gulfood“, potencijalni poslovni partneri, uvoznici i distributeri, moći će da se upoznaju sa širokim asortimanom najkvalitetnijih srpskih proizvoda od svežeg i prerađenog, smrznutog, pasterizovanog i konzerviranog voća i povrća.

Biće predstavljeni i najkvalitetniji srpski mlečni proizvodi, smrznuta i dimljena riba i morski plodovi, proizvodi na bazi tartufa, ajvari, med, supa, začini, čajevi, voćni sokovi i kašasti voćni nektari, kvalitetni voćni džemovi i marmelade.

Regionalni sajam se održava na 100.000 metara kvadratnih, a godišnje ga poseti preko 70.000 posetilaca iz oko 100 zemalja.

U okviru prezentacija poslovnih programa planirani su susreti proizvođača, izvoznika i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Posetioci sajma uglavnom su predstavnici maloprodajnih lanaca i uvoznici, više od polovine ih je sa Srednjeg istoka, oko 20 procenata iz Azije, 10-tak iz iz Afrike, dok je nešto manji procenat posetilaca iz Evrope i Amerike.

Srpske kompanije prehrambenog sektora čije učešće podržava i Razvojna agencija Srbije, promovisaće proizvodne programe i izvozne potencijale u jednoj od glavnih hala Trade Centre Arena rezervisanoj za nacionalne paviljone.

Ove godine registrovano je 4000 izlagača iz 120 zemalja sveta.

Video: Festival “Ukusi Vojvodine” okupio male proizvođače hrane, vina i meda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>