• 0

50:40:10: Počinje isplata 7 miliona evra za prvih 400 poljoprivredniкa

U toku je i drugi Javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara

  • 0
Traktor Foto: Pixabay

Od ukupno 871 poljoprivrednika kojima je odobren zahtev za subvencionisanu nabavku traktora i druge poljoprivredne mehanizacije u oblasti voćarstva, povrtarstva, vinogradarstva i cvećarstva, do sada je 397 proizvođača potpisalo ugovore, čime otpočinje isplata prvih 7 miliona evra subvencija. Za tu meru je ukupno obezbeđeno 1,2 milijarde dinara.

Projekat Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke u okviru koga se vrši isplata subvencija pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije, 40% kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10% sopstvenog učešća. Do sada su raspisana dva javna poziva u okviru projekta Кonkurentne poljoprivrede Srbije.

U toku je i drugi Javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara. Poljoprivrednici će kroz Projekat moći da dobiju subvencije u iznosu od 10 000 do 25 000 evra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>