• 1

Održan prvi Međunarodni sajam poljoprivrede u Bogatiću: Traktori i dron bili najveća atrakcija

Mnoštvo izlagača i posetioca na prvom sajmu međunarodnog karaktera

  • 1
sajam, Bogatić

Danas se u srcu Mačve, u Bogatiću, održao prvi Međunarodni sajam poljoprivrede "Bogatić 2022". O značaju ove manifestacije i o nekim budućim planovima za naš portal govori predsednik organizacionog odbora i zamenik predsednika opštine Bogatić, Teodor Teodorović.

Opština Bogatić je u proteklih nekoliko godina postala prepoznatljiva po organizaciji raznih i mnogobrojnih manifestacija iz oblasti kulture i turizma, prilikom kojih je promovisali lokalne tradicionalne vrednosti Mačve. Кao kraj u kome se stanovništvo dominantno bavi poljoprivrednom proizvodnjom smatra  se da je ovakav jedan događaj  nedostajao opštini Bogatić. Samo interesovanje među lokalnim stanovništvom je izuzetno veliko, ali ne samo među lokalnim stanovništvom.

"Imamo potvrdu dolazaka i iz susednih opština kao što su Vladimirci, Osečina i Zvornik, tako da sve to nas čini veoma srećnim i daje nam znak da smo na pravom putu kada je u pitanju prvi Međunarodni sajam poljoprivrede koji će nadamo se u narednim godinama postati tradicionalni i da će biti sajam biti jedna od ključnih prepoznatljivosti naše opštine", dodaje Teodorović.

Кada su u pitanju učesnici, sajmu je prisustvovalo više od 80 izlagača među kojima su i Agropanonka, Majevica, Agrotek, Agromarket, Agrovojvodina, ITN grup, Rotam, Poljomarket Ruma, Agrostadt, Agrorol.

Na sajmu je izloženo čak 10 traktora raznih proizvođača, a pored traktora prisutan je veliki broj opreme i mehanizacije kao što su prskalice, sejalice, prikolice i ostali priključci. Značaj se ogleda u tome što svi prisutni mogu da se upoznaju sa najsavremenijom opremom i tehnologijom iz oblasti poljoprivrede, da postave razna pitanja kako bi otklonili eventualne nedoumice, razmene iskustva sa drugim poljoprivrednim proizvođačima i donesu odluke o daljim investicijama.

Kako kaže naš sagovornik, najveći broj ljudi okupio baš oko izloženih traktora, gde su prisutni najsavremeniji modeli proizvođača kao što su Lamborgini, Masey Ferguson, Kubota, Mahindra i drugi.

"Takođe štand Agrodrona je privukao veliku pažnju sa izloženim dronovima koji se koriste u poljoprivrednoj proizvodnji, kao jedan od najsavremenijih metoda prskanja useva. Međutim, ipak najveći utisak na mene ostavlja broj posetilaca i izlagača što nam govori o uspešnosti poljoprivrednog sajma, i samim tim opravdanosti naše odluke da ga organizujemo", navodi on.

Sve informacije za domaće poljoprivrednike na jednom mestu

sajam, Bogatić

Pored izlagača proizvoda iz oblasti poljoprivrede sajmu prisustvuju i predstavnici banaka, osiguravajućih društava, zadružnog saveza i agrarnih plaćanja, tako da će svi zainteresovani moći da se informišu i o eventualnim modelima finansiranja investicije, mogućnosti povezivanja sa drugim proizvođačima i partnerima, aktuelnim podsticajima od strane države i zaštiti svoje investicije kroz osiguranje.

Pandemija pokvarila prethodne planove

Ideja sajma poljoprivrede u opštini Bogatić nastala je još u 2020. godini, a inicijatori bili su članovi opštinskog rukovodstva. Zbog nestabilne situacije izazvane pandemijom korona virusa, nisu se stekli uslovi za samu organizaciju u pomenutoj 2020. godini, kao ni u 2021. godini.

"Nadamo se da je ovo samo početak, i da ćemo i u narednim godinama imati uslove za organizovanje poljoprivrednog sajma", ističe zamenik predsedika opštine Bogatić.

Veliki odaziv domaćih poljoprivredika najbolji je pokazatelj da je ova manifestacija jedan kvalitetan događaj na koji se dugo čekalo.

Video: Održan Međunarodni sajam Poljoprivrede u Novom Sadu

(Veljko Birovljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>