• 23

Srbija uskoro nastavlja izvoz 4 vrste hrane u ovu zemlju

Ministri Branislav Nedimović i Ljupčo Nikolovski razgovarali su o inicijativi Otvoreni Balkan

  • 23
Pšenica, kukuruz, brašno, i ulje Foto: Pixabay, Shutterstock

Ministri poljoprivrede Srbije i Severne Makedonije dogovorili su se na današnjem sastanku u Beogradu da izvoz pšenice, kukuruza, brašna i jestivog ulja u Severnu Makedoniju bude nastavljen u narednom periodu, prema ranije ugovorenim količinama, kažu iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministri Branislav Nedimović i Ljupčo Nikolovski razgovarali su o inicijativi Otvoreni Balkan, čiji se značaj posebno ističe u aktuelnoj situaciji kada se zatvaraju mnoga tržišta u svetu, rečeno je u Ministarstvu. Potvrđeno je da je glavna tema razgovora bila - izvoz pšenice, kukuruza, brašna i ulja prema količinama koje su ugovorene pre uvođenja zabrane.

Dodaje se da se izvoz, na osnovu ranije ugovorenih količina pomenutih proizvoda, nastavlja "utvrđenom dinamikom u narednom periodu".

Nikolovski je nakon sastanka izjavio za RTV Makedonije da je s Nedimovićem dogovorio da "zabrana izvoza žitarica, brašna i ulja iz Srbije za Makedoniju bude ukinuta u narednih sedam do deset dana".

- To znači da će biti realizovani svi dogovori privrednih partnera, članova svih privrednih komora. Zabrana će biti ukinuta, a o dogovorenim količinama će predsednik makedonske Vlade uputiti pismo premijerki Srbije već danas, sa ciljem da zabrana koja je na snazi poslednjih sedam dana bude ukinuta, kao što je dogovoreno na današnjem sastanku. To znači da će Makedonija imati dovoljne količine ovih strateških roba sve do naredne žetve i da građani traba da budu spokojni - poručio je Nikolovski.

Video: Pređite što pre na e-fiskalizaciju, ne čekajte poslednji tren

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carapan

    22. mart 2022 | 16:14

    Nahranite i albance da nas bolje tuku!!!

  • Prazan sendvic

    22. mart 2022 | 15:43

    Zar nije bolje za Srbiju već kad izvozi da izvozi gotov proizvod, brašno umesto pšenice? Ako ništa drugo, barem bi i mlinovi imali dodatni profit.

  • Petar

    22. mart 2022 | 16:16

    Samo vi izvozite.Za vasu informaciju u Vojvodini nije pala kisea ve tri nedelje a po prognozi nece jos toliko

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>