• 4

Mek otišao, Rusi se snašli: Pogledajte kako izgledaju njihovi slasni burgeri, puni fila

Odlazak, verovatno najvećeg lanca brze hrane na svetu, zasigurno je uticao na tok ruske ekonomije u aktuelnom periodu

  • 4
Rusija restorani Foto: Profimedia/Sputnik/Alexey Filippov

Negde sredinom marta ove godine, u naletu mnogobrojnih odlazećih kompanija iz Rusije, svoje poslovanje u toj zemlji je obustavio i američki lanac brze hrane, Mekdonalds.

Otkako je krenula invazija Rusije na Ukrajinu krajem februara, od tada su i svetske zemlje, vlade i firme počele da zaoštravaju situaciju, odnosno da uvode sankcije ili bojkotuju Rusiju.

Biznis Mekdonaldsa je, inače, bio poseban za Rusiju i Moskovljane, jer je davni dolazak te kompanije - simbolizovao rusko otvaranje prema Zapadu.

Recimo, Lena Sindorova, 18-godišnja studentkinja plesa, volela je da ide u Mekdonalds na Puškinovom trgu, koji je tu otvoren 1990. kao prvi zapadni brend uopšte, što je bio važan događaj za građane u vreme raspadanja SSSR-a.

S druge strane, Mek, Koka Kola, Ikea i neke druge divovske kompanije i dalje plaćaju 200.000 ruskih radnika, iako ne rade, a sami Rusi se "snalaze" i bez čuvenih burgera.

Kako?

Tako što naručuju slasne hamburgere u restoranu "Farsh", poznatom i po dobroj kafi. Fotografije koje vidite usnimljene su u Afimall šoping centru, u Moskvi, a na njima se jasno vidi sam proces pripremanja ukusnih obroka.

Inače, na sajtu je moguće kupiti i kompletan set proizvoda i poluproizvoda za pripremu signature čizburgera #FARŠ (5 komada). Navodi se da je uputstvo u prilogu, a da je rok upotrebe 5 dana.

Dakle, dobijate lepinje, meso, kečap, sir, kisele krastavčiće - za oko 27 evra. Zanimljivo, na fotografiji sa sajta nalaze se i flašice Koka-Kola, čuvenog američkog gaziranog napitka.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>