• 77
 ≫ 

Proveravali smo da li je tačno da Nemci nemaju ulja: Fotografija koju smo uslikali će vam sve reći o ceni

 ≫ 

Zavod za statistiku u Nemačkoj, objavio je da je suncokretovo ulje poskupelo za 28,9 posto. Mi smo našli na rafovima ulja, ali ne suncokretovog

  • 77
Ulje, Nemačka Foto: Telegraf.rs

Rekordni skok cena životnih namirnica ozbiljno je zabrinuo sve potrošače u Nemačkoj. Ne samo da je vrtoglavi skok vidan u svim supermarketima, kupci se suočavaju i sa novim problemom, nestašicom ulja.

Do nedavno rafovi na kojim su stajale veće količine ulja, šećera, brašna i testenine, potpuno su prazni. Usled ukrajinske krize stopa inflacije u Nemačkoj je dostigla neverovtanih 7,6 odsto. Reporterka portala Telegraf Biznisa obišla je nekoliko trgovinskih lanaca. Opširnije možete čitati u posebnom tekstu. 

Zavod za statistiku u Nemačkoj, objavio je i zvanično da je suncokretovo ulje poskupelo za 28,9 posto, paradajz i krastavci (u kilogramu), 30 posto, maslac 20,4 posto, jaja 16,3 odsto.

Dakle, nije samo problem cena, nego  i to što ga nema. Ipak, mnogi naši građani nisu poverovali u pravo stanje stvari, pa smo napravili i "popravni". Odnosno, još jednom smo obišli radnje i uverili se u cenu ulja, kao i količinu. Primetili smo da ima određnih vrsta ulja, ali da zaista nedostaje suncokretovo. Cene stoje istaknute, ali flaša nema. Takođe, poskupela su i ova koja se mogu nađi u prodaji.

Fotografiju pogledajte na početku teksta i u našoj galeriji.

Video: Rušenje zabluda: Evo koliko je važno riblje ulje i zašto ga treba uzimati dnevno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. april 2022 | 13:00

    Sa njihovim standardom to nije neka razlika. Ovde je problem jer sve poskupljuje a prosecna plata je 350 evra...

  • Kako je kod nas..?

    26. april 2022 | 16:49

    Znamo sve o poskupljenjima i inflaciji u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Kanadi, SAD-u. Jedino se kod nas ne piše i ne objavljuje o inflaciji i poskupljenjima u Srbiji... kod nas sve cveta, plate i penzije nikad veće, živi se nikad bolje?! Da nije tužno, bilo bi smešno. Imamo realnu inflaciju od bar 50% godišnje i strahovit pad standarda stanovništva. Ipak, narod se zaglupljuje i laže o cenama u Evropi i svetu, tamo gde su plate veće 10 X. Zlatno doba Srbije...?!

  • Srba

    26. april 2022 | 13:34

    Ovo ulje na slici je i ranije bilo skuplje. Litar normalnog je oko 4,5€.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>