• 4
 ≫ 

Nedimović: Srbija je zemlja hrane, imali bismo je dovoljno i kad bismo preskočili jednu žetvu

 ≫ 

Ministar poljoprivrede je naveo da je snabdevenost domaćeg tržišta stabilna, imamo višak hrane, pa je Vlada odobrila izvoz dodatnih količina žitarica

  • 4
Novi SAD POLJA PSENICA, seno, bala, bale sena, žetva Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas da Srbija ima dovoljno hrane i za sebe i za izvoz i da bi je imala dovoljno čak i kada bismo preskočili jednu žetvu.

Naveo je da je snabdevenost domaćeg tržišta stabilna, imamo višak hrane, pa je Vlada odobrila izvoz dodatnih količina žitarica.

- Vlada zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem strateški promatra čitavu ovu situaciju vezanu za hranu. Srbija je zemlja hrane i u našoj zemlji ima dovoljno i pšenice, kukuruza, ulja, brašna, mleka i drugih poljoprivrednih proizvoda koji su neophodni za naše stanovništvo. I uvek će u fokusu i na prvom mestu biti interesi Srbije - rekao je Nedimović za RTS, prenosi Tanjug.

On je kazao da će predsednik Vučić u svom obraćanju, koje je najavio za 6. maj, izneti više detalja o strateškim pravcima kako ćemo upravljati hranom i šta ćemo raditi.

Nedimović je podsetio da je Vlada u subotu donela odluke o izvoznim kvotama.

- Nemojte da zaboravite da smo mi na režimu kvota - dozvoljeno je 220.000 tona pšenice da se izveze, da se izveze 23.000 tona brašna, 150.000 tona kukuruza i osam miliona boca ulja - naveo je Nedimović.

Video: Kilogram malina sada košta kao kilogram mesa, a hladnjačari se otimaju za srpsko crveno zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>