• 0

"Ovo ne vredi tih para": Gde su nestali krastavčići? Pljeskavica manja nego na reklami

Aktuelna tužba uključuje najmanje 20 fotografija čizburgera iz poznatih restorana brze hrane

  • 0
burger

Foto: Freepik

Američkom Okružnom sudu za istočni okrug Njujorka u utorak je podneta tužba - kojom se traži status kolektivne tužbe - a u centru zbivanja su dva poznata lanca brze hrane.

Naime, navodi se da su obe kompanije, Mekdonalds i Vendis (Wendy's), pogrešno reklamirale veličinu svojih čizburgera, navodi WSJ.

U tužbi se navodi da reklame čine da hamburgeri izgledaju mnogo veće od onih koji se kupcima, zaista, služe u restorani, tj. od onih koje možete videti "uživo".

Restorani nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

U tužbi, koja uključuje najmanje 20 fotografija čizburgera, ističe se da obe kompanije koriste "nedovoljno prežene (skuvane) pljeskavice u svojim reklamama, što im omogućava da izlože hamburgere koji su za oko 15% do 20% veći od onih koji se služe".

Meso generalno ima tendenciju da se skupi za 25% kada se termički obradi, piše dalje u tužbi.

Iste tri advokatske firme uključene u ovaj slučaj takođe su u martu podnele sličnu tužbu protiv Burger Kinga, američkom Okružnom sudu za južni okrug Floride.

Burger King se oglasio rekavši da "ne komentariše nerešene ili potencijalne sudske sporove".

Ovi lanci brze hrane nisu jedini koji se suočavaju sa tužbama u vezi sa svojim proizvodima. Predložena grupna tužba pokrenuta je prošle godine protiv proizvođača sendviča Sabvej (Subway), gde se navodi da njihova tunjevina nije bila "čista", tj. imala je u sebi druge vrste ribe umesto tune. Tužbe su podnete i protiv nekih drugih kompanija.

I tviteraši su dali svoj sud, te možete pogledati fotografije koje su priložili.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>