• 1

"Rat" Ivanjice i Priboja: Nemate fakultet, ne znate engleski i gajbologiju? Onda ne možete u maline

Iako je reč o šaljivom oglasu, verovatno je inspirisan nekim realnim životnim situacijama

  • 1
maline

Foto: Shutterstock

Ivanjički kraj poznat je po "crvenom zlatu", kojeg ne samo da ima u izobilju već je i vrlo kvalitetno, a cena slasne voćke raste iz godine u godinu.

Srpska malina se odlično plasira na inostranim tržištima, te svake sezone kreće ozbiljna potraga za beračima. Voćari su spremno da daju izdašne dnevnice, mada su i uslovi za dobijanje posla sve zahtevniji.

I to nije slučaj samo u voćarstvu. Slatko nas je nasmejao jedan "oglas za posao" koji je, kako možemo pretpostaviti, šaljiva aluzija na trenutnu situaciju na tržištu rada - gde se od potencijalnih radnika zahteva podosta.

Ni berači nisu pošteđeni, a ako nam ne verujete, onda pogledajte "uslove" za ovaj posao. Post je objavljen na FB stranici "Ivanjičanin", uz napomenu da se traže samo "ozbiljni berači".

Takođe piše da vam za rad u polju treba fakultetska diploma, poznavanje engleskog i barem još jednog stranog jezika, zatim treba da posedujete dozvolu C kategorije i da znate da radite na računaru.

Uslovi su i da imate maksimum 23 godine, ali da imate pet godina radnog iskustva, od čega barem tri u berbi. Posebno nas je nasmejao "zahtev" naveden u postu - da znate osnove gajbologije (nauke o slaganju gajbi). Takođe, traži se da imate istančan periferni vid kako ne biste preskočili neku malinu tokom branja.

Iako je reč o šaljivom oglasu, verovatno je inspirisan nekim realnim životnim situacijama. Stoga pitamo i vas, da li ste imali neka slična iskustva, posebno u oblasti branja voća? Da li ste nailazili na nerealne uslove rada?

Video: Najmlađi preduzetnik na svetu: Ima 13 godina, a već sam zarađuje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>