• 1
 ≫ 

Troše vodu za sve pare: "Jasno je da se maline moraju zalivati, ali prete restrikcije i isključenja"

 ≫ 

Najveća potrošnja zabeležena je u Lunovom selu i Drežnjiku

  • 1
maline Foto: Shutterstock

U pojedinim užičkim naseljima, i pored zabrane, dolazi do pojačanog nenamenskog trošenja vode.

Stoga, iz JKP Vodovod ističu da bi u narednom periodu moglo doći do restrikcija, a pojedinim nesavesnim potrošačima preti i isključivanje sa mreže.

- Meštani pojedinih sela ne vode računa, zalivaju voćnjake i bašte što dovodi do tri puta veće potrošnje nego inače. Jasno je da se voćari vode računicom da se maline moraju zalivati i da je jedan kilogram vredan oko 10 tona vode, ali u slučaju nepoštovanja zabrane, uvodiće se prvo restrikcije, a zatim i isključenja - izjavio je za medije Duško Ljujuć, direktor JKP Vodovod.

Najveća potrošnja zabeležena je u Lunovom selu i Drežnjiku, čiji meštani troše mnogo više vode nego što je to trenutno moguće isporučiti. "Imali smo situaciju da se za tri sata u Lunovom selu potroši oko 120 kubika vode, a njihova potrošnja inače je oko 50 kubika. Zbog toga vode posle nije imalo pola sela", dodao je Ljujić.

Video: Voćnjaci i malinjaci potpuno opustošeni: Evo kako izgleda šteta posle grada u Arilju

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    6. jul 2022 | 07:17

    Zna se koliko vode treba po članu domačinstva za mesec dana, plus 20% i to da bude normalna cena, a prekomerna potrošnja cena×10...da se zaustavi vodom za piće zalevati da drugi nemaju za najosnovnije potreba po ovoj vručini...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>