Kao iz bajke: Pogađate li šta se uzgaja na ovim besprekorno "doteranim" poljima?
Pirinču je potrebno do četiri meseca da poraste i onda da se pobere, a onda se usev konzumira, prodaje i čuva za sledeću sadnju.
Tako je barem u Vijetnamu, gde je uzgajanje pirinča posebna tradicija. Na fotografijama vidite distrikt Mu Cang Chai, na severoistoku Vijetnama, a fotograf koji ih je usnimio napisao je:
"Ovo je porodična farma na kojoj deca pomažu roditeljima tokom žetve pirinča. Takođe, pomažu i neke komšije".
Kažu da su za Vijetnam karakteristična upravo pirinčana polja i planine čudesnih oblika.
S obzirom na bogatu kulinarsku i kulturu uzgajanja ove namirnice, možete samo pretpostaviti koliko vrsta pirinča postoji u ovoj azijskoj zemlji. Godine 2019, svetsku titulu kao "najbolji" poneo je pirinač označen kao ST25.
Video: Koliko jaja mogu da stoje van frižidera i šta znače nova slova kojima se obeležavaju 01, 02, 03
(Telegraf Biznis)
Video: Snimak iz drona brze saobraćajnice Šabac - Loznica
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.