• 7
 ≫ 

Koordinator blokada u Novom Sadu nagovestio pomak u pregovorima, poljoprivrednici blokirali i Sombor

 ≫ 

Mileta Slankamenac je kazao da će tek videti da li će se proširiti blokada u Novom Sadu

  • 7

Poljoprivrednici koji su stupili u blokade kazali su da je blokiran i Sombor i Titelski most, kao i da se razmišlja o blokadi još nekih važnih saobraćajnica u Novom Sadu, ali ističu i da ima pomaka u pregovorima sa Ministarstvom poljoprivrede.

- Čekamo i dalje odgovor, u narednih sat-dva postoji obećanje da će nam se javiti. Treba da se vidi sa Ministarstvom finansija i sa još nekim resornim ministarstvima. Mi smo i dalje u blokadi. Počinje blokada Sombora upravo, Titelski most i tako dalje, tako da smo u fazi čekanja. Ne možemo vam dalje ništa konkretno reći u vezi s pregovorima, jer je došlo do nekih pomeranja, ali nismo zadovoljni ni mi ni oni. Mi smo spremni nečeg da se odreknemo, a oni nisu spremni ništa da dodaju - rekao je novinarima Mileta Slankamenac, koordinator blokada.

Na pitanje da precizira šta znači da su pregovori dobro počeli, Slankamenac odgovara:

- Dobro su počeli s nekim ponudama koje su posle ispale malo klimave, ali dobro, ispeglaće se. Očigledno je da država nije učinila šta je mogla, izgleda da može mnogo više, jer nismo pregovarali samo o maržama.

Kazao je da će tek videti da li će se proširiti blokada u Novom Sadu.

- Imamo neke mnogo ozbiljnije saobraćajnice koje planiramo da blokiramo.

Na pitanje novinara da li imaju neki odgovor u vezi s premijerkom Anom Brnabić, koja je poručila da je u Novom Sadu i da je spremna da se vidi s njima, odgovorio je da bi takav razgovor bio dobrodošao.

- Mi smo pitali da li je premijerka tu, niko ne zna. Mi smo spremni da se vidimo, naravno, mi smo tu.

Kazao je i da se pregovara sa sa šefom kabineta ministra poljovprivrede Markom Saranovcem i sekretarom iz Minisatrstva poljoprivrede.

Video: U Subotici okupljeni poljoprivrednici, u centru izneli iste zahteve

(Telegraf Biz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Никола

    12. avgust 2022 | 19:16

    Тешко да ће се нешто постићи,ова власт је навикла да краде на велико и наравно да лаже на велико тако да се неће они тек тако одрећи профита да би сељаку а и грађанима било боље. Све за њихову децу ће урадити па и по цену да униште и ово мало пољопривредника што је остало.....

  • Bata

    12. avgust 2022 | 21:01

    Onaj ko ima preko 100 hektara zemlje ne može nikako bito ugrožen. Žalosno je što je većina njih zemlju stekla na sumnjiv način, a sada glume velike poljoprivrednike.

  • XXXL

    12. avgust 2022 | 18:46

    Pa nema malinara u Somboru i N. Sadu. Maline su najvažniji poljoprivredni proizvod. Kakvo žito, kakav kukuruz, suncokret i ostali proizvodi. Ako malinari nisu zadovoljni crno nam se piše. Samo njihovim zahtevima treba izaći u susret. U suprotnom propade država.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>