• 0

Koja pijaca ima šampiona? Ovaj zakupac je oborio rekord, sa 375 transakcija bezgotovinskog plaćanja

Prodavci ističu da im je aktuelni vid plaćanja omogućio da privuku nove mušterije, koje sada koriste i plaćanje mobilnim telefonom

  • 0
Kalenić Pijaca

Foto: Nikola Tomić

Zakupcima tezgi koji su pobednici u takmičenju bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama za mesec avgust, uručene su nagrade u okviru pilot projekta "Digitalizacija beogradskih pijaca".

Prvo mesto osvojio je zakupac sa pijace Ðeram sa 375 ost,varenih transakcija, a drugo i treće mesto pripalo je zakupcima sa pijace Kalenić koji su realizovali 123, odnosno 70 transakcija.

Četvrto mesto osvojio je zakupac sa pijace Palilula sa 48 transakcija, a peto mesto pripalo je zakupcu sa Kalenića, sa 33 transakcije, navodi se u saopštenju JKP Beogradske pijace.

Od novembra 2021. godine, kada je krenulo takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 12.500 bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace, a to su Kalenić, Ðeram i Palilula.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija je dobar pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje ovakvog vida plaćanja, navodi se, i dodaje da zakupci kažu kako im je uvođenje ove mogućnosti olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac.

Prodavci ističu da im je ovaj vid plaćanja omogućio da privuku nove mušterije, koje sada koriste i plaćanje mobilnim telefonom.

Pilot projekat "Digitalizacija beogradskih pijaca" pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP Gradske pijace, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca do kraja oktobra ove godine po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu od 12.000 dinara, zahvaljujući dvema kompanijama koje učestvuju u projektu.

Video: Zašto kilogram boranije košta čak i do 300 dinara?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>