• 0

Radimo put od miline, sve od para od maline: Meštani sela Skokuće skupili 9.000 evra i sanirali put

Oko 120 domaćinstava prikupilo je novac za sanaciju i nasipanje deonice duge šest kilometara

  • 0
skokuće, selo, sanacija puta, njegoš stojadinović

Foto: Rina

Vredni malinari iz prijepoljskog sela Skokuće već godinama unazad se muče prilikom transporta crvenog zlata jer je put do njihove kuće u katastrofalnom stanju. Ipak, pronađu način da svoje voće plasiraju do kupaca ali pola zarade daju na popravku automobila.

Sada su odlučili da ujedine snage, izdvoje novac iz svojih novčanika i srede put koliko mogu. Oko 120 domaćinstava prikupilo je 9.000 evra za sanaciju i nasipanje deonice duge šest kilometara.

skokuće, selo, sanacija puta, njegoš stojadinović

Foto: Rina

- Oslonili smo se na svoje snage i to se pokazalo kao prava stvar. Sada imamo dobar put i ne bojimo se kako ćemo sledeće godine transportovati naše maline. Meštani su bili složni i hvala im na tome. Ovo je treća akcija koju organizujemo i konačno je našim mukama došao kraj - rekao je Njegoš Stojadinović, organizator akcije.

Ukoliko se uzme u obzir da u ovom selu ima oko milion sadnica maline, jasno je koliko je važna putna infrastruktura. Upravo to meštani su opoveli na svoj način, uz rimu i stihove.

- Reci prijepoljskoj vladi da se put u Skokuću radi. Radimo put od miline sve od para od maline. Neka daju koju paru, nek nam ispune želju staru - napisao je meštanin Sredoje Petrić.

Svesni da ovo što su uspeli zajedničkim snagama i uradili nije trajno rešenje, nadaju se da će lokalna samouprava imati sluha za njihove probleme i pomoći im.

Video: Kako i zašto se orezuju maline i kupine?

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>