• 0

Srpski izlagači na sajmu u Parizu: Gotovi i smrznuti proizvodi našeg kraja

Na "SIAL" dolaze izlagači iz 119 zemalja sa više od 400.000 proizvoda

  • 0
smrznuta hrana

foto: pixabay.com

Na međunarodnom sajmu prehrane "SIAL" koji se održava do 19. oktobra u Parizu učestvovaće 29 kompanija iz Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije.

SIAL je jedna od najvećih međunarodnih sajamskih manifestacija prehrambene industrije, a među 7.200 izlagača biće 29 iz Srbije koji će biti u dva paviljona, navodi PKS koja je sa Razvojnom agencijom Srbije organizator učešća.

SIAL se organizuje svake druge godine, a posle pandemijske pauze od četiri godine na njemu će biti izlagači iz 119 zemalja sa više od 400.000 proizvoda.

- U hali 'Nacionalnih ekspozicija i regiona sveta' biće promovisani gotovi proizvodi iz Srbije dok će u Specijalizovanoj hali biti smrznuti proizvodi - navodi PKS.

Dodaje se da je tržište Francuske veliki potencijal za privrednike Srbije, kao i iskorak ka zemljama Severne Afrike koje su trgovačkim vezama usmerene ka francuskom tržištu.

Među srpskim izlagačima su pored kompanija iz Beograda i firme iz Bečeja, Arilja, Požege, Leskovca, Kruševca, Kraljeva, Crvenke, Valjeva, Kanjiže, Niša, Mionice, Kragujevca, Prijepolja, Čačka i Selenče.

Oni će predstaviti smrznuto voće i povrće, niskokalorične džemove, voćni namazi sa 100 odsto voćem, granole, zamenska mleka, hladno ceđeni sokovi, med, sušeno i čokoladirano voće.

Interes potencijalnih kupaca očekuje se i za konditorske proizvode iz Srbije, dečiju hranu i proizvode od tartufa.

Video: Mladi iz ovog srpskog grada sve ređe odlaze, pokreću svoje biznise i lepo zarađuju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>