• 12

Prosuli poljsko mleko niz Nemanjinu, traže da se cena zaštiti: Završen protest proizvođača mleka

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici bio je zaustavljen

  • 12
mleko Foto: shutterstock.com

Proizvođači mleka, okupljeni ispred Ministarstva poljoprivrede, jednosatni protest završili su prosipanjem uvoznog poljskog mleka niz Nemanjinu ulicu, a svoje mleko ponudili su da poklone Beograđanima.

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici bio je zaustavljen.

Ispred Ministarstva poljoprivrede, tokom sat vremena, obratilo se više nezadovoljnih proizvođača mleka iz Srbije, uključujući i Vojvodinu, prenosi Tanjug.

Kako je ispričao jedan od proizvođača mleka Dejan Trajković, pre protesta, zahtevi su poznati resornom ministarstvu.

Trajković je precizirao da se traži subvencija od 40.000 po grlu stoke, da premija bude povećana sa 10 na 20 dinara po litru mleka, kao i da se uvede zaštitna cena mleka u Srbiji.

Ministarka poljoprivrede Jelana Tanasković izjavila je, povodom protesta mlekara u Beogradu, da su mere za pomoć stočarstvu jedan od prioriteta, da su u toku proračuni i da će ministarstvo ovih dana izaći sa konkretnim iznosima podrške.

Tanaskovićeva je rekla da su proteklih nedelja razgovarali sa svim proizvođačima, koji su bili spremni da razgovaraju, te da su danas u protestu, ispred Ministarstva poljoprivrede, ljudi koji su odbili razgovore.

Tanaskovićeva je rekla da je ministarstvo i dalje otvoreno za razgovor sa svim proizvođačima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>