• 8
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Krkobabić sutra u Lebanu: Obići će voćarsku zadrugu i razgovarati sa đacima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U opštini Lebane 2021. i 2022. godine sproveden je i Program dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“

 • 8
Milan Krkobabić, Ministar za brigu o selu Foto: Nikola Anđić

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić će sutra 10. februara 2023. godine u opštini Lebane, pre zakazane sednice povodom obeležavanja 100 dana rada Vlade Republike Srbije, obići dva od tri projekta realizovana konkretno u toj opštini.

U 12 časova ministar će obići zemljoradničku voćarsku zadrugu u selu Bošnjace "Agro prima jug" (Adresa: Crnog Marka 27). Ova zadruga je iz prošlogodišnjeg programa Ministarstva za brigu o selu namenjenog zadrugama dobila 13,4 miliona dinara za unapređenje poslovanja nabavkom rashladnog agregata i savremene opreme za preradu voća, a prihod koji su ostvarili u poslovnoj 2022. godini iznosi 53 miliona dinara, piše u saopštenju Službe za odnose s javnošću.

Ovim programom do sada je pomognut rad 207 zadruga na teritoriji čitave Srbije, u Jablaničkom okrugu 14 zadruga, od kojih su dve u Lebanu.

U 12.30 časova na platou ispred autobuske stanice u Lebanu ministar će dočekati minibus za prevoz stanovnika iz udaljenih sela Lebana i porazgovarati sa đacima osnovne škole i starijim stanovništvom koje svakodnevno koristi ovaj minibus.

Iz ovog programa do sada je dodeljeno 35 ovakvih vozila za najugroženije opštine, od kojih 28 pripada IV grupi razvijenosti i devastiranim područjima, a u Jablaničkom okrugu 4 opštine su dobile sredstva za ovakav minibus. Neka sela u Srbiji su na ovaj način po prvi put dobila vezu sa gradom/opštinom.

U opštini Lebane 2021. i 2022. godine sproveden je i Program dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“, pa je manifestacija organizovana, takođe sredstvima Ministarstva za brigu o selu, u selima Bošnjace, Grgurovce, Pertate, Togočevce, Konjino i Popovce, gde su upriličena nadmetanja seoskog stanovništva u brojnim disciplinama i bogat kulturno-umetnički program. Inače, na teritoriji Jablaničkog okruga 7 opština je bilo korisnik ovih sredstava.

Video: Krkobabić: Dajte ono što smo uložili u Fijat i Železaru da našim seljanima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Killian

  9. februar 2023 | 19:42

  Krkobabići=Topalovići.

 • nibrS

  9. februar 2023 | 19:56

  Ovaj metuzalem sa đacima a unuk mu sa penzionerima... Samo u Srbiji moguće...

 • MILE

  9. februar 2023 | 23:52

  Bezi bre u ....., koga ti predstavljas? Sramota me sto sam penzioner.

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>