• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinju gužve u radnjama u šabačkom kraju: Raspituju se za mobilne telefone koji podržavaju e-Agrar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najjeftiniji telefon koji podržava aplikaciju košta 13.000 dinara, dok polovan telefon može da se pazari za 50 -70 evra

  • 0
poljoprivrednik, poljoprivreda, agrar, zemljoradnik, mobilni telefon, mobilna aplikacija Foto: Shutterstock

Od početka ovog meseca poljoprivredni proizvođači mogu da se prijavljuju na digitalnu platformu e-Agrar kako bi ubuduće lakše, bez obilaska šaltera i papirne dokumentacije, registrovali gazdinstvo ili onlajn podneli prijave za subvencije.

Za prijavu i pristup aplikaciji neophodan je mobilni telefon i to ne svaki, već samo onaj sa instaliranim sistemom koji pokreće aplikaciju, pa su u šabačkom kraju u prodavnicama mobilnih telefona već počele manje gužve.

I dok pojedini prodavci kažu kako poljoprivrednici najčešće svraćaju "samo da bi se raspitali" i eventualno proverili da li njihov uređaj podržava platformu e-Agrar, u nekim radnjama je već porasla prodaja mobilnih uređaja.

- Primetio sam da u radnju ulazi malo više novih potrošača, a prodaja je još uvek na standardnom nivou. Ljudi se raspituju, pokazuju svoje uređaje i traže da proverimo da li su odgovarajući. Kada preko uređaja koji imaju ne mogu da se prijave, pojedini odmah kupe novi, a ima i onih koji se raspituju o cenama odgovarajućih polovnih telefona - kaže Mirko Gašić iz jedne prodavnice telefona u Šapcu.

U ovoj radnji najjeftiniji telefon koji podržava aplikaciju košta 13.000 dinara, a približno koštaju različiti modeli i u ostalim prodavnicama. Polovan telefon sa sistemom koji podržava e-Agrar može da se pazari za 50 -70 evra.

Iako gube dosta vremena, u pojedinim prodavnicama u gradu trgovci strpljivo novim kupcima instaliraju aplikaciju, prijavljuju ih na platformu i otvaraju mejl adresu.

- Svakodnevno više potrošača traži pomoć i odradimo im sve što treba. Uglavnom nas časte za tu uslugu, ostave 500 do 1000 dinara - kažu u prodavnici mobilnih telefona u centru grada.

Video: Ušli smo u najstariju berbernicu u gradu kojoj preti zatvaranje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>