• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važna vest za malinare: Vlada Srbije donela odluku o pomoći

Vreme čitanja: oko 1 min.

Donošenje ovog zaključka je predloženo u cilju ublažavanja posledica nastalih u sektoru malinarstva usled pada potražnje za malinom

  • 3

Vlada Srbije donela je danas na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaključak o davanju saglasnosti da se u vezi sa Odlukom Narodne banke Srbije o privremenim merama za banke u cilju adekvatnog upravljanja kreditnim rizikom u portfoliju poljoprivrednih kredita u uslovima otežane poljoprivredne proizvodnje, preduzmu mere da dužnici - lica koja se bave otkupom i skladištenjem voća u hladnjači u skladu sa propisima, kojima je omogućen reprogram kredita, ispune u potpunosti ugovorne obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima malina.

Donošenje ovog zaključka je predloženo u cilju ublažavanja posledica nastalih u sektoru malinarstva usled pada potražnje za malinom.

U obrazloženju se navodi da zbog makroekonomskih pomeranja na svetskom tržištu, ekonomske krize, kao i smanjene potrošnje jagodastog voća, određene količine voća nisu prodate, ostale su uskladištene u hladnjačama, a proizvođači nisu isplaćeni za voće koje su predali otkupljivačima,

Ovom odlukom Vlada Republike Srbije pomaže hladnjačarima u odlaganju obaveza isplate kredita na 12 meseci kako bi izmirili dug iz prethodnog otkupa prema primarnim proizvođačima malina.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>