• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preko digitalne aplikacije do poljoprivredne subvencije: "Jednostavnije, brže i bez odlaska na šalter"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do kraja marta očekuje se isplata svih ranijih dugovanja

  • 0
Poljoprivreda, inovacije, savremena tehnologija, moderna poljoprivreda

Foto: Shutterstock

Pomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Aleksandar Bogićević otvorio je u Bogatiću jednodnevni Međunarodni sajam poljoprivrede i okupljenim proizvođačima najavio da do kraja marta mogu da očekuju isplatu svih ranijih dugovanja.

- Isplata svih dugovanja poljoprivrednicima iz 2022. godine je prioritet, odnosno da svedemo račun i u ovu godinu krenemo rasterećni i domaćinski znamo sa koliko sredstava raspolažemo. Od 1. aprila krećemo sa raspisivanjem direktnih javnih poziva, a potom će biti raspisani i javni pozivi iz mera ruralnog razvoja - rekao je Bogićević.

Bogićević je rekao da će premija za mleko biti 15 dinara po litru, dok je subvencija po grlu povećana na 30.000 dinara.

On je najavio da će uskoro svi poljoprivrednici koji su se prijavili na e-Agrar moći da ažuriraju informacije o svojim gazdinstvima preko ove digitalnije aplikacije, što je neophodno za apliciranje za subvencije u narednom periodu.

- Već smo u primeni e-Agrara o ovih dana startuje i drugi korak a to je ažuriranje poljoprivrednih gazdinstava. Svi će preko ove aplikacije moći da provere, dopune i promene podatke o svojim gazdinstvima. Digitalizacija je veliko olakšanje za poljoprivrednike jer sve mogu da obave jednostavnije, brže i bez odlazaka na šaltere raznih institucija - rekao je Bogićević.

Video: Uvedene još dve uredbe za pomoć poljoprivrednicima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>