• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada Srbije donela uredbu: 500 miliona dinara za otkup domaćeg mleka u prahu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko ima pravo na ovaj vid podrške?

  • 0
mleko u prahu

Foto: Shutterstock

Vlada Srbije donela je uredbu kojom je utvrđena interventna mera podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu domaćeg porekla, od 710 dinara po kilogramu, pri čemu ukupna vrednost državne podrške iznosi 500 miliona dinara.

U dokumentu, objavljenom u Službenom glasniku, navedeno je da se mera utvrđuje radi efikasnog i pravovremenog sprečavanja, odnosno otklanjanja tržišnih poremećaja, prouzrokovanih događajima i okolnostima koji su doveli, odnosno prete da dovedu do poremećaja na tržištu.

Pravo na podršku pripada proizvođačima registrovanim do kraja prošle godine za obavljanje delatnosti proizvodnje kakaoa, čokolade i konditorskih proizvoda. Uslov je da nemaju izrečenu pravnosnažnu sudsku ili upravnu meru zabrane obavljanja delatnosti, odnosno da nemaju osudu privrednog prestupa, te da nisu u likvidaciji ili stečaju.

Među uslovima je i da proizvođač ima izmirene dospele obaveze po osnovu javnih prihoda na dan podnošenja zahteva, kao i da ima važeću ponudu za otkup mleka u prahu proizvedenog od mleka domaćeg porekla izdatu od strane mlekare.

Zahtevi za podršku podnose se Upravi za agrarna plaćanja, prema javnom pozivu.

Subjekat može podneti samo jedan zahtev. Podrška preko uredbe iznosi od 710 dinara po kilogramu otkupljenog mleka u prahu, a u budžetu je za ovu namenu obezbeđeno 500 miliona dinara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>