• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važna vest za mlekare: Raspisan javni poziv za premije za mleko, a trajaće kraće nego inače

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Premije se daju po hektaru, a poziv će trajati mesec dana umesto 45 dana

  • 0
mleko Foto: shutterstock.com

Raspisan je javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal ove godine, trajaće do 15. aprila, a premije će biti isplaćene nakon završetka javnog poziva u roku od 30 dana.

Prijave za premije za mleko se podnose kao i do sada, preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Javni poziv za davanja po hektaru biće pomeren kako bi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena da provere i ažuriraju svoje podatke u katastru, prikupe potrebnu dokumentaciju i regulišu ugovorne odnose ali to, kako navode u Ministarstvu, neće uticati na isplatu subvencija, koje će poljoprivredni proizvođači dobiti u isto vreme kako je i planirano.

Naime, javni poziv za davanja po hektaru će trajati mesec dana umesto 45 dana, te će obrada zahteva i dinamika isplate biti nepromenjena. Iz Ministarstva još jednom podsećaju poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te poljoprivrednici prijavu i obnovu statusa gazdinstva mogu da urade sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>