• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Darko prodao tonu šarana oko praznika: Svež 750, pržen 2.000 dinara po kilogramu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Prodaja sveže ribe je zadovoljavajuća, ali dosta više se traži pržena", priča vlasnik ribarnice iz Gornjeg Milanovca

  • 2
gornji milanovac, riba, prodaja, darko mirković

Foto: Rina

Prošle godine u mnogim ribarnicama bilo je nestašice ribe, međutim, ove godine situacija je dosta bolja i za posne slave domaćini nisu imali problem gde nabaviti osnovnu namirnicu na slavskim trpezama. Sutra je veliki praznik kada se obavezno posti, stoga su u ribarnicama već danas ogromne gužve.

- Nikada se nije desilo da cena ribe bude skoro ista kao svinjetina i jagnjetina. Svež šaran je 750 dinara za kilogram dok je pržen 2000 dinara. Pastrmka je 800 dinara sveža, pržena 1300, oslić svež 530 pržen 1000 dinara. Najviše se traži šaran i to uglavnom pržen i najveću potražnju smo imali za Lazarevu subotu i Blagovesti kada smo prodali oko tonu šarana i 500 kilograma tolstolobika - priča vlasnik ribarnice Darko Mirković iz Gornjeg Milanovca.

On dodaje da su porudžbine za Veliki petak već pri kraju, a najveća potražnja je za svežom i prženom ribom, dok nešto slabije ide prodaja ribljih prerađevina kao što su pljeskavice i štapići.

gornji milanovac, riba, prodaja, darko mirković

Foto: Rina

- Prodaja sveže ribe je zadovoljavajuća, ali dosta više se traži pržena. Mi za naše kupce uvek izlazimo u susret i po njihovoj želji pripremimo čak dostavljamo i na kućnu adresu. Ja živim u Topoli, tu imam takođe dosta kupaca pa iz Gornjeg Milanovca za njih dopremamo izvesne količine pržene ribe - kaže Mirković.

Inače, vlasnici ove ribarnice često učestvuju u raznim humanitarnim akcijama i pomažu onima koji nemaju, kako bi za najveće i najradosnije Hrišćanske praznike svi imali na trpezi ukusan i kvalitetan obrok.

(Telegraf Biznis/Rina)

Video: Istražili smo koliko košta riba pred najmasovniju srpsku slavu Svetog Nikolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ред

    13. april 2023 | 18:37

    Овај несретни народ не зна да су велики петак и субота пост на води,а не на уљу или на риби.

  • Ivica

    13. april 2023 | 17:24

    Ljudi 2000 pržen šaran nikada ga ne bih kupio,pa i svež je skup,pasulj prebranac i salata šuper.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>