• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biznis ideja koja se baš ne dopada svima: Napunili đevrek sirom, kažu da liči na krofnu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đevrek se puni sirom nakon što se ispeče,

  • 3
Đevrek Foto: Pixabay

Tokom devedesetih, Pica hat predstavio je važnu inovaciju sira u hlebu, picu sa punjenom korom. Sada, krem sir iz Filadelfije i H&H Bagels, prodavnica peciva u Njujorku, pokušavaju da udovolje zajednici koja voli ugljene hidrate i mlečne proizvode novim proizvodom: đevrek punjen krem sirom.

Ali za razliku od pica sa punjenom korom, đevrek se puni sirom nakon što se ispeče, što ga čini više krofnom od đevreka sa krem sirom, ako ne po duhu, onda barem po obliku.

Ali, zašto?

Očigledno pitanje, kao što je često slučaj sa mešavinom hrane, jeste zašto?

Šta je toliko loše u tome da sečete pecivo i nanesete zdravu količinu krem sira? Zašto moramo prethodno "siriti" đevrek, pitaju se na društvenim mrežama.

„Njujork je možda svetska prestonica peciva, ali njegovi stanovnici plaćaju smešan 'porez na pecivo' svaki put kada se odluče da kupe pecivo narezano na kriške i premazano krem sirom,” navode kompanije u saopštenju.

„Kada đevrek postane sendvič ili pripremljena hrana, onda postaje oporeziv“, navodi se.  U Njujorku se hrana koja se prodaje u restoranima oporezuje sa 8,875%.

Filadelfija i H&H planiraju da zaobiđu ovo pravilo sa punjenim pecivom.

Nije ovo jedina kombinacija koja smeta potrošačima. Kraft se posebno poslednjih godina oslanja na "sumnjive" kombinacije, poput Velveta Martinija i sladoleda sa ukusom hot doga, kako bi promovisao svoje brendove i privukao pažnju.

Filadelfijski krem sir, koji se u prošlosti borio sa nestašicom, pretvorio je i to pitanje u marketinšku priliku.

Možda ovo jeste biznis ideja i za nekog u Srbiji? Šta mislite o tome? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>