• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Privremeno isključene pojedine farme iz otkupa sirovog mleka: Uočen aflatoksin

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strogo poštovanje Pravilnika za bezbednost hrane Republike Srbije jedan je od postulata kompanije Imlek, napominju u kompaniji

  • 0
mleko

Foto: shutterstock.com

Kompanija Imlek danas je saopštila da je iz otkupa sirovog mleka privremeno isključila nekolicinu farmi usled povišenog nivoa aflatoksina, na osnovu kontrola internih i eksternih laboratorija.

U skladu sa Zakonom definisanim od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije, Imlek je farmama dao instrukcije preduzimanja mera radi otklanjanja neusaglašenosti kvaliteta i prilagođavanja plana ishrane životinja, nakon čega će svim farmama koje povrate kvalitet u zakonske okvire biti nastavljen otkup.

Iz kompanije podsećaju da će obustava otkupa sirovog mleka biti na snazi bez obzira na posledice i pritiske sa kojima će se eventualno suočiti, a sve sa ciljem obezbeđivanja najvišeg kvaliteta, bez izuzetaka za bilo koje farme čije mleko nije u skladu sa uredbama Zakona Republike Srbije.

Strogo poštovanje Pravilnika za bezbednost hrane Republike Srbije jedan je od postulata kompanije Imlek, koja kontinuirano radi na unapređenju sistema upravljanja kvalitetom i boljem i zdravijem savremenom životu stanovnika Srbije.

Podsećanja radi, samo tokom aprila i maja, Imlek je obezbedio i donirao 100 tona mleka institucijama za nezbrinutu i bolesnu decu, Banci hrane i medicinskim ustanovama na čitavoj teritoriji Republike. Ovaj vid društveno odgovornih aktivnosti biće sprovođen i u narednom periodu sa ciljem održanja postojećeg otkupa sirovog mleka, i pored trenutnih tržišnih viškova.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>