• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigle nam prve domaće jagode: Planu za čas, iako je kilogram dvaput skuplji nego pre dve godine

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika rod je ove godine malo kasnio, ali ono što je pristiglo na berbu - odličnog je kvaliteta

  • 4
Domaće jagode Foto: RINA

Vanserijski krupne i crvene, ali po mišljenju mnogih -"plastične", jagode iz uvoza koje papreno koštaju konačno su pale u drugi plan.

Na pijačne tezge su nam stigle prave, domaće jagode, neprskane, fantastičnog ukusa i slatkoće. Prema rečima voćara, zbog nepovoljnih vremenskih prilika rod je ove godine malo kasnio, ali ono što je pristiglo na berbu - odličnog je kvaliteta.

- Berba domaćih jagoda kao i njihova prodaja ove sezone tek su počeli, a po kilogramu sada koštaju 500 dinara. To je cena koja će tokom narednih dana sigurno varirati i, naravno, spuštati se kako berba odmiče - kažu prodavci na čačanskoj pijaci.

Ipak, iako su se tek pojavile i cena nije baš niska, potražnja za domaćim crvenim pldovima već je ogromna. Sve što se donese na tezge, velikom brzinom se rasproda.

- Kupci znaju da ništa ne može da se poredi sa ukusom domaćih jagoda. Većinom kupuju na malo, po kilogram ili dva. Ali, ima i onih koji već sad kupuju na gajbice kako bi napravili sok ili džem. Mada, za to se čeka i da malo spadne ova početna cena - dodaju prodavci.

Domaće jagode Foto: RINA

U odnosu na prošlu godinu, cena prvih jagoda nije skočila, jer se i prethodnih godina kretala oko 500-600 dinara. Ipak, skok je zabeležen na period od pre dve godine kada je kilogram jagoda na početku berbe koštao oko 300 dinara.

(Telegraf Biznis/Rina)

Video: Da li u jagodama stvarno ima crva i bubica?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>