• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počela isplata subvencija za poljoprivrednike: Davanja po hektaru dobilo već 100.000 proizvođača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Subvencija po hektaru obuhvata 6.000 dinara plus 3.000 dinara regresa za gorivo

  • 2
POMORAVLJE KUKURUZ SETVA SETVA KUKURUZA Pomoravlje / Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Isplate za davanja po hektaru su u toku i do sada je sredstva dobilo 100.000 poljoprivrednih proizvođača, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i navelo da poljoprivrednici zahteve mogu da podnose do 31. maja.

Iz Ministarstva navode da se ne čeka da istekne vreme za javljanje predviđeno javnim pozivom, već se poljoprivrednicima sredstva isplaćuju odmah po obradi zahteva, kako bi što pre došli do novca koji im je potreban.

Dodaju da subvencija po hektaru obuhvata 6.000 dinara plus 3.000 dinara regresa za gorivo, a interesovanje poljoprivrednika je veliko i do sada se po ovom javnom pozivu prijavilo 235.000 proizvođača.

U toku je javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov, a kako bi se izašlo u susret poljoprivrednicima da stignu da prikupe dokumentaciju i prijave se za željenu subvenciju, krajnji rok za prijavu je produžen do 15. maja. Javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov je raspisan 10. aprila i prvobitno je bilo predviđeno da traje do 10. maja.

(Telegraf Biznis)

Video: Gorak ukus naših slatkih jagoda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    18. maj 2023 | 09:50

    Samo dijalogom i razgovorom se može sve rešiti,jer blokada nije rešenje.

  • Alek

    11. maj 2023 | 18:06

    Kilavo ide isplata jos sprije obrada podataka! A i eagraru nisu dostupne sve opcije Po direktivi iz EU sve ubrzano a sve sporo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>