• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužba zbog recepta za kisele krastavčiće: "Ukrali su nam 100 godina staru porodičnu tajnu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Patriot Pickles je prodavao svoj proizvod po nižoj ceni tokom perioda sa najvećom zaradom za prodaju kiselih krastavaca, stoji u tužbi

  • 0
Kiseli krastavčići Foto: Shutterstock

Kompanija iz Bostona koja proizvodi kisele krastavčiće tuži rivala iz Nju Džersija, tvrdeći da su im ukrali 100 godina star recept za proizvodnju ovog proizvoda.

Grilo Pickles je podneo drugu tužbu protiv Patriot Pickle proizvoda, a zanimljivo je da su ove dve kompanije bile partneri između 2012. i 2021. godine, dok se nisu posvađali, piše NY Post.

Kompanija je optužila Patriot Pickle da koristi njihov recept za svoje proizvode koji se prodaju širom zemlje u popularnom lancu supermarketa.

- Patriot Pickle pokušava da profitira od Grilovog 100-godišnjeg porodičnog recepta i naših poslovnih tajni. Ogromno je narušavanje poverenja i razočarenje što je posle skoro decenije partnerstva, naš bivši saradnik, Patriot Pickle, prekršio naše sporazume i proizvodi skoro identičnu liniju kiselih krastavaca za jednog od naših najvećih trgovaca na malo, što preti da trajno ošteti naše poslovanje - rekao je predsednik kompanije Adam Kaufman u saopštenju.

Patriot Pickles je prodavao svoj proizvod po nižoj ceni tokom perioda sa najvećom zaradom za prodaju kiselih krastavaca.

- U tužbi stoji da su imali pristup tajnim receptima i opremi, da koriste identične sastojke i kiseline, što je u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti poslovnih tajni - saopštila je kompanija.

(Telegraf Biznis)

Video: Najskuplja papričica na svetu: Početna cena po kilogramu 23.000 evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>