• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na 2 ha gaje 70.000 ruža, tehnolozi iz Šapca uživaju u penziji: "Bolje nam je sad nego s diplomom u fabrici"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruže neguju s ljubavlju, brak i penziju začinili ružičnjakom

  • 1

Uz ruže smo i srećniji i zdraviji - tako misle Biljana i Rade Ivanović, koji su poslove u Šapcu zamenili radom u rasadniku, u pocerskom selu Sinoševiće. Njihove stablašice, jedine u šabačkom kraju, više puta su nagrađivane na Festivalu ruža u Lipolistu.

O zaštiti bilja i organizaciji posla u hemijskom gigantu "Zorka" znali su sve, a o ružama tek da se kaleme slično voću. Tehnolozi po struci posao u fabrici zamenili su radom na njivi, a penzionerski rasadnik kažu sada im je i za rekreaciju i za uživanje.

"Ovo za nas predstavlja jedno zadovoljstvo, a potom i rad od kojeg ostvarujemo neke prihode u ovim penzionerskim danima. Ruža je može se komotno reći je lek za dušu", rekao je Rade Ivanović.

U rasadniku sve pod konac, a na dva hektara oko 70.000 ruža. Po omiljenim i traženim stablašicama su prepoznatljivi. I njima lakše dodaju, manje muke sa savijanjem više truda oko krošnje.

"Ima dosta posla ali je pravo uživanje,oplemenjuje dušu, razgaljuje misli i podmlađuje čoveka. Ruže cvetaju, mirišu, zahvalne su mi na svakom danu provedenom u njima", rekla je Biljana Ivanović.

Ruže su ih iz Šapca preselile u Sinoševiće, sad imaju, kako kažu, baš sve što im treba, zdrav duh i zdrave misli, podršku dece i dobre saradnike u selu, piše RTS.

"Taman posla, šta ću ja na kaldrmu kad ovde imam mikroklimu, smederevac i uživanciju", rekla je Biljana.

"Selo je bogom dano za provod penzionera, imamo zanimanje, dodatni prihod, ujedno odmor, radimo kolko mislimo da treba. Mogu vam reći da je ovo bolji posao za nas nego kad smo sa fakultetskim diplomama radili u fabrici", istakao je Rade Ivanović.

Cerski pogled i povetarac uz miris ruža nihov je kažu raj, teretana na otvorenom i banja. Godine ne broje, vreme mere stečenim znanjem i novim izazovima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>