• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto nam krastavac kvari salatu? Masovno se žale da se ledi i da je gorak, ima li rešenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki kažu da je za to kriva suša, drugi preterana kiša

  • 2
krastavac Foto: Telegraf.rs

Dok se poljoprivrednici i dalje oporavljaju od nemilosrdnih suša, koje su nas zadesile prethodnih godina, obilne padavine od ove, dodatno su napravile problem za već ugrožene plodove. A rezultati se odražavaju na tanjirima kupaca.

Pored toga što krompiri stižu već proklijali, dešava se i da je krastavac nešto gorči. Neki kažu da je za to kriva suša, drugi preterana kiša. A šta je "zlatna sredina" i zašto nam taj ukus kvari salatu?

"Da li će biti gorak, zavisi od sorte (neke su sklonije tome), zatim plodovi na dnu biljke bliže zemlji su češće gorči i takođe zavisi da li biljka doživljava neki stres. Meni se čini da je kod nas najviše do sorte - ove naše koje najčešće sejemo često su gorke", napisala je jedna poljoprivrednica.

Međutim, većina je saglasna da je do vode i navodnjavanja.

- Na metar kvadratni istresem plastičnu kantu od 8 litara svaki dan i plus po drugi put kad je preko 30 stepeni napolju - napisala je druga žena.

krastavac Foto: Telegraf.rs

Ali slučaj naše čitateljke pokazuje da i te kako krastavci imaju vode. Naime, desilo joj se da se povrće zaledilo nakon stavljanja u frižider.

Pa šta onda?

Pojedinci tvrde i da je do malih "caka". Naime kako kažu, pored krastavca treba saditi bosiljak jer on izvlači gorčinu.

(Telegraf Biznis)

Video: Aukcija ribe na đerbanskom marketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    12. jul 2023 | 15:17

    Ko zna sta mi jedemo,ovo vise i ne liči ni na paradajz ni na krastavac. Neka nam je Bog u pomoci .

  • Sabina

    12. jul 2023 | 16:07

    Samo domaće kod pouzdanih poljoprivrednika.Od voća,povrća i svega ostalog.Jednom sam samo kupila u trgovini i nikad više.Sve ko plastično i bez ukusa.U ostalom koja nam je to logika da se uvozi voće i povrće a "seljaci"bacaju isto jer ga nemaju kome prodati?!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>