• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uništena jedna od najvažnijih poljoprivrednih kultura: Posledice nevremena u komšiluku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da je sve bilo u redu, žetva bi bila oko 4 tone

  • 0
Evropa suša suncokreti Foto: Tanjug/AP

Skoro 100 odsto useva suncokreta, jedne od najvažnijih poljoprivrednih kultura u Hrvatskoj, uništeno je u nevremenu koje je prošle nedelje pogodilo tu zemlju.

Kako ističu poljoprivrednici, od suncokreta više neće biti nikakvog prihoda, a da je sve bilo u redu, žetva bi bila oko 4 tone piše Poslovni.hr.

Osim u poljoprivredi, oluja je nanela ogromnu štetu i u drugim sektorima. Objekti u stočarstvu pretrpeli su gubitke, a šumskoj privredi takođe su nanete značajne štete.

Podsetimo, i naše područje bilo je na udaru superćelijskih oluja.

Porodica Milošević iz čačanskog sela Riđage, koja uzgaja vinovu lozu, pretrpela je štetu od 80 do 90 odsto na usevima, te od vina ove godine neće biti ništa.

Nataša Vujašević, jedan od poljoprivrednih proizvođača iz sela Ježevica kod Čačka, objasnila je kako je izgledala jedna od superćelijskih oluja.

- Oko četiri, pola pet je naišla takva oluja u naš kraj...Zahvatila je sela Goričane, Slatinu, Ježevicu, Lipnicu, Viljušu, Zablaće, Balugu, Mrčajevce, Stančiće, Gorevnicu. To je bila takva oluja koju ja sa 53 godine nisam videla, ni moj otac koji ima 80 godina, ni moja svekrva koja ima 74 godine - ispričala je Nataša za Telegraf Biznis.

(Telegraf Biznis)

Video: Bili smo na degustaciji maslinovog ulja, kako da prepoznate ono pravo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>