• 6

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrebno više od 3.000 ljudi za posao popisivača poljoprivrednih gazdinstava: Ovo su detalji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra

 • 6
Popis stanovništva, anketa

Foto: Shutterstock

Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava, biće objavljen danas i trajaće do 21. avgusta. Zainteresovani kandidati detalje konkursa moći će da vide na veb-sajtu Zavoda za statistiku (www.stat.gov.rs) i sajtu Popisa poljoprivrede 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs), kao i u sredstvima javnog informisanja.

Planirano je da u Popisu poljoprivrede 2023. učestvuje oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora. Pre početka popisa biće organizovana petodnevna obuka za organizatore i neposredne izvršioce, po nivoima, radi obezbeđivanja jedinstvenog postupanja u tumačenju i primeni metodologije, prema planu i programu Republičkog zavoda za statistiku.

Popis poljoprivrede 2023. obuhvatiće poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status (porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i preduzetnika). Po popisivaču je predviđeno da bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava.

Popisivači će podatke unositi direktno u elektronski upitnik na laptopu (metod CAPI). Uslovi koje kandidati za popisivače treba da ispune su državljanstvo Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, kao i stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje i da kandidat nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

(Telegraf Biznis)

Video: Prinosi pšenice i ječma slabiji nego lane, ali imaćemo dovoljno žita

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Pitanje

  15. avgust 2023 | 08:37

  Zbog cega?

  7
  1

  Podelite komentar

 • Aleks

  15. avgust 2023 | 08:54

  Nek prvo isplate sunvencije pa nek onda popisuju gazdinstva

  5
  1

  Podelite komentar

 • Mrki

  15. avgust 2023 | 11:26

  Treba neko da jede veštaĉko meso. Dve fabrike su u Srbiji. Prethodno uništiti sve što je domaće i prirodno.

  1
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>