• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinju prijave za podsticaje za nabavku priplodnih grla: Ovo su detalji javnog poziva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

  • 0
Nemanja Milekić, govedarstvo

Foto: RINA

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni poziv za podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku kvalitetnih priplodnih grla za unapređenje primarne stočarske poljoprivredne proizvodnje, koji traje do 15. septembra.

Podsticaji se odnose na nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca i koza i svinja, kao i pčelinjih matica. Životinja koja je predmet zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje treba da bude obeležena i registrovana u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo i da ima pedigre, odnosno uverenje o poreklu, u skladu sa zakonom kojim se uređuje stočarstvo, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji podnosilac može da ostvari po zahtevu za jednu kalendarsku godinu iznosi: 3.000.000 dinara - za nabavku kvalitetnih priplodnih grla ovaca i koza, svinja i pčelinjih matica, 5.000.000 dinara - za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda (junica tovnih rasa, junica mlečnih i kombinovanih rasa, bikova tovnih rasa uzrasta, steonih junica) i 10.000.000 dinara - za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda (bikova mlečnih i kombinovanih rasa).

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

(Telegraf Biznis)

Video: Prinosi pšenice i ječma slabiji nego lane, ali imaćemo dovoljno žita

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>