• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Voće upola jeftinije nego prošle godine: Pale su i cene žitarica

Vreme čitanja: oko 1 min.

U odnosu na mesec pre, najviše su porasle cene žita, 3,1 odsto

  • 4
Voće, povrće, prodavnica, korpa Foto: Shutterstock

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u julu ove godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, smanjene su za 33,5 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda najveći pad cena zabeležen je u grupama žita 39,1 odsto, voće 56,1 odsto i industrijsko bilje 40,8 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u julu ove godine, u odnosu na jun ove godine, u proseku su povećane za 1,6 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama žita i to 3,1 odsto i industrijsko bilje 4,7 odsto.

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar - jul ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, u proseku su povećane za 3,8 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-jul ove godine u odnosu na isti period prošle godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama stoka i živina 14,8 odsto i stočni proizvodi 46,1 odsto.

(Telegraf Biznis)

Video: Robot Agar kosio travu u Nišu, može čak i da ore, kopa, bere voće...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>