• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku Agrobiznis sajam u Sremskoj Mitrovici: Više od 70 malih proizvođača na okupu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica danas ima više od 40 članova koji se bave preradom mesa, mleka, proizvodnjom meda, rakije, vina

  • 0
agro Foto: Shutterstock

Potpredsednik Pokrajinske vlade, Branko Ćurčić, obišao je drugi po redu Agrobiznis sajam u Sremskoj Mitrovici koji je okupio više od 70 malih poljoprivrednih proizvođača iz Srema i okoline.

Sajam je organizovao Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica, koji su prošle godine osnovali Pokrajinska vlada i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, saopštila je Pokrajinska vlada.

"Prepoznali smo da Srem i okolina imaju mnogo malih poljoprivrednih proizvođača kojima je potrebna podrška da plasiraju svoje proizvode na tržište, ali i pomoć u organizaciji rada, a delom i procesne proizvodnje“, istakao je Ćurčić i dodao da danas Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica ima više od 40 članova koji se bave preradom mesa, mleka, proizvodnjom meda, rakije, vina.

On je još dodao da je ideja da se osim prostora u kom je Agrobiznis inkubator, obezbedi i procesna oprema, koju će moći da koriste oni koji nemaju svoju opremu da pripreme proizvode i da ih iznesu na tržište.

"Članovi ovog biznis inkubatora podržani su i kroz učešće na međunarodnim sajmovima u Novom Sadu i Beogradu, gde su mogli da izlože svoje proizvode, da ih plasirau i obezbede prodaju“, rekao je Ćurčić.

Najavio da će u novembru u Novom Sadu biti održan okrugli sto koji će okupiti trgovinske lance, finansijske institucije i korisnike Agrobiznis inkubatora, kako bi se sagledale mogućnosti za unapređenje rada malih poljoprivrednih proizvođača.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>