• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ostali smo bez ičega... ovo je tuga neopisiva": Jak grad opustošio nekoliko sela u srpskoj Toskani

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opštinska komisija za procenu šteta će izaći na teren i sačiniti zapisnik

  • 1
jabuka, topola, grad, uništena Foto: Rina

Jako nevreme praćeno gradom zhvatilo je okolinu opštine Topola, a najveća šteta pričinjena je u selima Vinča, Plaskovac i Blaznava koja su poznata po svojoj voćarskoj proizvodnji.

Najgore su prošli zasadi jabuke, Dejan Stanković iz Vinče koji gaji ovo voće na površini od preko tri hektara kaže da je šteta potpuna.

- Jabuka je stigla na berbu, trebalo je za nekoliko dana da se počne očekivani prinos je bio do 50 tona po hektaru, međutim sada smo ostali bez ičega. Grad koji je protutnjao kroz moje i obližnja sela pričinio je ogromnu štetu na jabuci, vinovoj lozi. Ovo je tuga neopisiva, uložili smo mnogo u voćnjak ne samo truda i rada već i novca, i kad je trebalo da uberemo plodove sve je uništeno za samo nekoliko minuta - priča Dejan.

Usled ove elementarne nepogode i štete koja je pričinjena meštanima u nekoliko sela, Opštinska komisija za procenu šteta će izaći na teren i sačiniti zapisnik.

- Moj savet svim proizvođačima je da pozovu opštinsku komisiju za procenu štete da napravi zapisnik. Kontaktirao sam i osiguravajuće kuće pošto na ovom terenu ima veliki broj polisa i bez obzira što radarski centar nije intervenisao prihvataće se zapisnici opštinske komisije sa lica mesta kao i njihovih procenitelja tako da će se štete isplaćivati normalno - napisao je između ostalog Dragan Jovanović, na svom fejsbuk profilu.

Još uvek nema zvaničnih informacija da li je tokom sinoćnjeg nevremena reagovala ili ne protivgradna zaštita.

(Telegraf Biznis/Rina)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>