• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danine džinovske paprike su nadaleko poznate: Cela porodica može da ruča samo od jedne

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Godinama se bavi proizvodnjom ovog povrća, tako da je plasman paprika već osiguran i ima stalne mušterije

  • 0

Kako jesen odmiče, tako se bliži i kraj sezonskih radova u voćnjacima i na njivima u plodnim pomoravskim selima. Vrednim poljoprivrednicima je ostalo još samo da konačno oberu jabuke, izvade krompir ali i da završe sezonu paprika.

Ove godine povrće, posebno ono koje je neophodno za čuveni delikates - ajvar, na pijačnim tezagama i u marketima dostiže cenu i do 220 dinara po kilogramu, pa mnogi kažu da će se ajvar sa pravom zvati "sprskim kavijarom".

- Paprika iz pomoravskih sela nadaleko je čuvena po svom kvalitetu, po boji, odličnoj strukturi, zato sve što se nabere sve se i proda. Ljudi ne pitaju za cenu. Istina je da negde koštaju i više od 200 dinara, ali ja svoju papriku prodajem za 180 dinara i svi srećni i zadovoljni - kaže Dana Dukanac iz sela Viljuša kod Čačka.

Njene paprike daleko se prepoznaju i čuvene su po posebnoj krupnoći, tako da ukoliko odaberete njih, za ručak će vam umesto čitavog kilograma biti dovoljna samo jedna Danina paprika, eventualno dve.

Od toga može da jede cela porodica.

- Uprkos poplavama i gradu koji su zahvatili ovaj naš kraj, rod je dobar ove sezone. Međutim, moram da kažem, to je paprika koja je ostala posle svih neprilika i da nije bilo vremenskih neprilika, bilo bi sve duplirano. Ovde možete da nađete papriku težine i do 450 grama, što znači da su u kilogramu dve do tri paprike - kaže Dana.

Dodaje da se već godinama bavi proizvodnjom ovog povrća, tako da je plasman paprika već osiguran i ima stalne mušterije.

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>