• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog manjeg prinosa i više cene, lopovi vrebaju: Policija zaplenila 74 tone maslina, otkrivene i krađe ulja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španija je inače najveći svetski proizvođač maslina i maslinovog ulja

  • 1
Foto: Pixabay/Couleur Foto: Pixabay/Couleur

Španska policija zaplenila je 74 tone ukradenih maslina u južnoj provinciji Sevilji, što je najnovija krađa izazvana skokom cena usled sve manjih prinosa.

Dvanaest ljudi je uhapšeno u gradu Pilas zbog sumnji u umešanost u krađu i trgovinu maslinama, saopštila je danas policija. Španija je najveći svetski proizvođač maslina i maslinovog ulja.

Toplotni talasi kada su masline cvetale i jaka suša doveli su do smanjenja roda, što je izazvalo rast cena. Sličan prinos se, prema procenama, očekuje i 2024. godine.

Policija je otkrila i krađe maslinovog ulja. Oko 6.000 litara ekstra devičanskog maslinovog ulja ukradeno je krajem septembra od proizvođača maslinovog ulja Teraverne, koji posluje u Tebi, malom selu u provinciji Malaga i specijalizovan je za vrhunsko maslinovo ulje.

Proizvođaču Marin Serano el Lagar u Karkabuiju, u Kordobi, nekoliko dana kasnije ukradeno oko 50.000 litara maslinovog ulja.

(Telegraf Biznis)

Video: Bili smo na degustaciji maslinovog ulja, kako da prepoznate ono pravo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>