• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Susret domaćih poljoprivrednih proizvođača sa svetskim uvoznicima voća i povrća

Vreme čitanja: oko 1 min.

U sredu se održava događaj "FruitNet Forum South-East Europe" u Privrednoj komori Srbije

  • 1
Darko Topalovi  jabuke berba Foto: Rina

Domaći proizvođači svežeg voća i povrća, koji u sredu u PKS nastupaju na "FruitNet Forum South-East Europe", biće u prilici da se susretnu sa vodećim svetskim uvoznicima, distributerima voća i povrća, predstavnicima veleprodaja i maloprodaja.

Takođe, moći će da na B2B sastancima razgovaraju o konkretnim poslovima i mogućnostima uključivanja u njihove dobavljačke lance, objavila je PKS.

Među inostranim kupcima očekuju se, između ostalog, ICA iz Švedske, REWE iz Nemačke, Consorfrut iz Poljske, Bama Gruppen iz Norveške, Freshpro iz Velike Britanije, Bingo iz Bosne i Hercegovine.

Osim B2B sastanaka, u plenarnom delu Foruma biće održane konferencije o situaciji na tržištu Evrope, planiranje proizvodnje i izvoz voća i povrća iz jugoistočne Evrope, prikaz najboljnih praksi u vezi sa poslovanjem prodajnih lanca i uvoznika iz Evropske unije (EU), uticaj klimatskih promena, kao i pravni aspekti poslovanja i tržišni zahtevi kupaca iz EU.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    23. oktobar 2023 | 09:49

    Tesko nama. Ostaće nam samo škart, ali po paprenim cenama, a uvozno voće biće skupo kao žiška.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>