• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigao asfalt do sela Skokuće: Maline će lakše naći svoj put do hladnjača

Ekipa Biznisa
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom selu ima oko 120 poljoprivrednih proizvođača

  • 2
maline Foto: Pixabay

Novi kilometri asfalta pred kraj 2023. godine urađeni su u selu Skokuće, pa će narednog leta uzgajivači maline svoj rod lakše transportovati do hladnjače. Tokom prohladnih decembarskih dana, izvođeni su radovi na asvaltiranju dva kilometra puta koji povezuje Skokuće sa Prijepoljem, a koji je proteklih godina meštanima bio veliki problem, naročito leti kada je sezona berbe malina.

- U našem selu ima najviše domaćinstava koja uzgajaju malinu, pa nam je neophodan dobar put. Do sada smo se baš mučili, počevši od marta, kada kreću prvi radovi u malinjacima, pa sve dok se ne oberu i završe jesenji radovi - priča meštanin Njegoš Stojadinović.

Po njegovoj slobodnoj proceni, u ovom selu ima oko 120 poljoprivrednih proizvođača, što je za planinsko područje ovog kraja vrlo dobar broj.

- Najteže je bilo leti kada se sa kamena na kamen malina prevozi do hladnjače, a jasno je kako je ona osetljivo voće. Ovaj asvalt će nam mnogo značiti, a nesumljivo i uticati na širenje razvoja poljoprivrede u ovom delu prijepoljske opštine - dodaje Stojadinović.

Radovi u Skokuću samo su deo planiranih aktivnosti za naredni period, a sledeće godine planirano je i otvaranje seoske škole u selu Mijane.

- Trudićemo se da Skokuće spojimo sa Kamenom Gorom, a naredne godine očekujemo i otvaranje seoske škole u Mijanama, pa nam je cilj da i tu asvaltiramo jednu deonicu puta - rekao je Drago Popadić, prvi čovek opštine Prijepolje.

Složni meštani su i ranijih godina, zajedničkim snagama, prikupljali novac za sanaciju i asvaltiranje deonica od po 200, do 500 metara, koliko su mogli, ali nova dva kilometra su i nova nada za selo Skokuće i okolinu.

(Telegraf Biznis/B.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ime

    1. januar 2024 | 01:35

    Da prevezu nikada jeftiniju malinu ...

  • SELJAK

    31. decembar 2023 | 22:33

    Lepo je kada seljak ima asvaltni put a još bolje ako mu država pomogne u izgradnji . Seljasi Doneg Radaljeva -Ivanjica , su izgradili asvaltni put bez pomoći države ali put um DRŽAVA uništila 23.06. 2020.g. U junu biće 4 godine a od naših zahteva za poravku uništenog NISTA . VODITE RAČUNA , NEDAJTE VAŠE A SELJAK DRŽAVI TREBA SAMO ZA IZBORE !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>