• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Vladi počeo sastanak poljoprivrednika sa ministarkom Tanasković

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predložene teme sastanka su dugovanja poljoprivrednika prema Fondu za penziono i invalidsko osiguranje (PIO), problemi oko upisa parcela u eAgrar, rešenja o pasivnom statusu registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, uvođenje kreditne linije za poljoprivredne kredite sa jedan odsto kamate i pojedinosti isplate drugog dela subvencije po hektaru koja se izdaje kroz sertifikovano seme i drugo

 • 3
Agro sajam, Jelena Tanasković, Kristofer Hil

Foto: Marko Jovanović

Sastanak predstavnika deset udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Srbije i resorne ministarke Jelene Tanasković, počeo je nešto posle 8.30 sati u Vladi Srbije.

Kako je ranije saopšteno, poljoprivrednici su uputili zahtev za ovaj sastanak kako bi razmotrili zahteve koje su ranije uputili i razgovarali o potencijalnim rešenjima aktuelnih problema sa kojima se susreću uoči prolećne setve.

Predložene teme sastanka su dugovanja poljoprivrednika prema Fondu za penziono i invalidsko osiguranje (PIO), problemi oko upisa parcela u eAgrar, rešenja o pasivnom statusu registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, uvođenje kreditne linije za poljoprivredne kredite sa jedan odsto kamate i pojedinosti isplate drugog dela subvencije po hektaru koja se izdaje kroz sertifikovano seme i drugo.

Sastanku prisustvuju po dva predstavnika udruženja "Novoseljanski paori", Udruženja odgajivača goveda rase Limuzin, Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice, Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, zatim Saveza Banata, udruženja "Šumadija i pomoravlje", kao i "Dolovački paori", Udruženja poljoprivrednika Aradac, Udruženja "Stig" Požarevac i Udruženja za spas i opstanak stočara zapadne Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Treba subvensionusati i rasad u povrtarstvu

  12. februar 2024 | 12:51

  Smatram da treba subvencionisati i rasad povrća pored sertikovanog semena

 • Rasad

  12. februar 2024 | 12:41

  Kaže se subvencije za sertikovano seme i drugo u drugom delu. Šta je sa rasadom kupusa,paprike i drugog povrca? Podleže li rasad za subvencije i zašto nije obuhvaćen? Meni za 30 hiljada struka rasada kupusa treba da platim 5 do 10 dinara što iznosi 150000 do 300000 dinara,a kupus prodam po 6 do 10 dinara. Čist gubitak

 • Dusan

  12. februar 2024 | 13:36

  Ministarka, ima li subvencije za uzgoj marihiane i crnih tartufa?Ja sam prinudjen da ih proizvodim da mogu da izmirim obavezno penziono i zdravstveno osiguranje.Od kukuruza ,krompira, paprike i paradajza se to ne da izmiriti.Te globe su na godisnjem nivou oko 1500e a tek predhodni dugovi od oko 20 000e_kako izmiriti

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>