• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos u Parizu: Besni poljoprivrednici upali na Sajam, tražili Makrona (VIDEO)

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekoliko osoba uhapšeno nakon sukoba farmera i policije

  • 1
Francuska protesti poljoprivredinika Foto: Dmitry Orlov / TASS / Profimedia

Nekoliko osoba je uhapšeno nakon što su jutros izbili sukobi između francuskih poljoprivrednika i pripadnika obezbeđenja na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Parizu, kada su aktivisti sindikata farmera probili kapiju i ušli u ograđeni prostor dok je francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao sa zvaničnicima sindikata u blizini, javili su francuski mediji.

Farmeri su unutar prostora sajma vikali i zviždali, tražeći da Makron podnese ostavku.

Makron se sastao za zvaničnicima sindikata poljoprivrednika, a trebalo je nakon toga da na sajmu održi debatu sa farmerima, prerađivačima hrane i predstavnicima trgovinskih lanaca, ali je to otkazano nakon što su sindikati poljoprivrednika saopštili da se neće pojaviti, prenosi Rojters.

Šef Nacionalne federacije sindikata poljoprivrednika FNSEA Arno Ruso rekao je da bi Makron trebalo najpre da se obrati poljoprivrednicima u vezi sa njihovim zahtevima za pomoć vlade, zbog kojih su organizovali proteste.

Poljoprivrednici u Francuskoj, najvećem poljoprivrednom proizvođaču u EU, navode kao razloge svojih protesta niske otkupne cene, propise Unije o zaštiti životne sredine i nelojalnu konkurenciju koja nastaje uvozom jeftinih proizvoda iz zemalja izvan Unije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    24. februar 2024 | 14:18

    "tražili Makrona" - НЕМА он времена, скупља паре за укронацисте.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>